Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 6. 2008

2008 Kde končí svět

Kde končí svět na jihu Čech?
     Ani 6.ročník projektu „Kde končí svět“ neminul jihočeské knihovny – přihlásilo se jich tentokrát 8: Jindřichův Hradec – centrální pracoviště a pobočka Vajgar, Kamenice nad Lipou, Lomnice nad Lužnicí, Nová Včelnice, Pelhřimov, Písek a Planá nad Lužnicí celkem s 19 projekty.
Porota měla opět nelehkou práci, protože všichni zúčastnění předváděli velmi inspirativní výsledky své práce, ať už se jednalo o cestování místní či časové, literární čí výtvarné, za pohádkou či do historie. Jasným cílem našeho konání je vždy přilákat děti ke knize, čtení, probudit jejich fantazii a dát jí co největší prostor, vzkřísit zájem o obec, ve které žijí... A tak knihovnice vymýšlely soutěže, kvízy, v knihovnách se malovalo, básnilo, domýšlely příběhy, vyráběla se rozměrná leporela, mezi knihovnami putoval i pohádkový pošťák! Děti měly možnost setkat se také s Julesem Vernem a jeho chotí či s hrabětem Harrachem zasadit nový doubek u bývalého loveckého zámečku…
Při regionální přehlídce v Českých Budějovicích 29.5.2008 byl nakonec vybrán projekt centrálního pracoviště jindřichohradecké knihovny a do Jičína poputují úžasná leporela zhotovená dětmi ze speciální základní školy. Nechte se i vy svézt jejich vláčkem cestou snů a přání.

Šťastnou cestu tam a zase zpátky!!!

 

Náhledy fotografií ze složky Kde končí svět