Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 6. 2011

Setkání Klubka v Chýnově 2011

Jihočeské Klubko se setkalo v úterý 14.června v Městské knihovně Chýnov, aby ve zdejším příjemném prostředí účastnice absolvovaly nejprve tvůrčí dílnu s velmi sympatickou lektorkou Hanou Řeřichovou z DD Radenín a potom probraly aktuální regionální i celostátní dění.

Jak fotodokumentace ilustruje, škála tvoření z papírových "proutků" je neomezená. Fantazii a tvůrčí invenci se meze nekladou, a my jsme si opět potvrdily, že inspirace není nikdy dost. Zpočátku nedůvěřivý postoj v šikovnost vlastních prstů se velmi rychle změnil (jako tradičně) v tvůrčí zápal a vznikla řada úhledných košíčků, váziček i dalších výtvorů. až nás překvapilo, jak čas rychle letěl! Návštěva chýnovského pana starosty  a zároveň senátora Mgr.Pavla Eyberta nás vrátila zpět do reality a po krátkém popovídání o současnosti i vyhlídkách "jeho" města přišlo na řadu něco organizačních záležitostí. 

Prodiskutovaly jsme průběh a ohlasy různých aktivit, výsledky ankety SUK počínaje, přes soutěžní přehlídku OKNA v Jičíně, Kamarádku knihovnu, projekty Kde končí svět a Už jsem čtenář-Knížka pro prvňáčka, pasování prvňáčků, spanilé jízdy až po Mezinárodní týden čtení dětem a Čtení pomáhá. Také jsme se domluvily, že tradiční letní dílnu přesuneme tentokrát na podzim a dojednáme lektorku na seminář o trénování paměti, který zabere více času než běžné setkání Klubka a proto bychom mu vyhradily pátek a sobotu.

Účastnicím byla také připomenuta pozvánka příbramského Klubka na seminář "Vypravěčství při práci s dětskými čtenáři v knihovnách" s lektorem MgA. Martinem Hakem ve dnech 24.-25.6.2011 v MěK Sedlčany.

V.Vyhnalová