Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 9. 2012

2012 Písek

 

 V pátek 21. a v sobotu 22. září 2012 se v Písku uskutečnil Knihovnický happening 2012 s heslem „Kniha nejen na papíře…“. Cílem akce bylo zábavnou formou upozornit na význam čtení, čtenářství a knihoven a současně také propagovat město Písek a celý region. Vlastní happening, jehož se zúčastnilo kolem 280 lidí, byl zahájen v 15,00 hod. fanfárami trubačů z Vyšší odborné lesnické školy a střední odborné lesnické školy Bedřicha Schwarzenberga. Po krátkých projevech se představilo devět soutěžních družstev se svými originálními zdravicemi. Následovaly zábavné soutěže obsahově se vztahující k tématu happeningu nebo k městu Písek. Vítězem soutěží se stalo družstvo knihovnic ze středních Čech s příznačným jménem KČSky – Krásný čiperný Středočešky. V rámci happeningu bylo rovněž předáno ocenění vítězi soutěže MARK, která je určena studentům a mladým pracovníkům v oboru knihovnictví. Vítězkou se stala Mgr. Blanka Vorlíčková z Ústavu informačních studií a knihovnictví na FF UK za rozvoj konceptu informačních systémů historického a kulturního dědictví a osobních knihoven představitelů české kultury a vědy a za publikaci Osobní knihovna Karla Čapka.
Z rukou předsedy Svazu knihovníků a informačních pracovníků PhDr. Víta Richtera převzala ocenění ve formě finančního daru ve výši 35 tis. Kč.
 Vlastnímu happeningu, který se uskutečnil na Bakalářích předcházela akce za novou knihovnu nazvaná „Stoupněte si do fronty za novou knihovnu“. Z účastníků happeningu a občanů města Písek se z knihovny až na Bakaláře podařilo vytvořit živý řetěz, který přestěhoval čtyři knihy do modelu nové knihovny. Poslední byla velká papírová kniha s podpisy všech, kteří se happeningu zúčastnili. Na Bakalářích pak byla symbolicky předána do rukou starosty města Písek, JUDr. Ondřeje Veselého. Celou akci moderoval Mgr. Vratislav Měchura, o hudební doprovod se postaral Roman Dragoun.
 Fotografie z akce najdete na adrese: http://lida27.rajce.idnes.cz/Happening_Pisek/
 

Náhledy fotografií ze složky 2012_Písek